Enthousiaste leerkracht met visie op innovatief onderwijs gezocht! 

Inge Langenbachvacatures

Enthousiaste leerkracht met visie op innovatief onderwijs gezocht! 

Ook het gevoel dat het anders kan? Dat je onderwijs veel breder vorm kunt geven? Dat er naast rekenen, taal en lezen ook aandacht zou kunnen en moeten zijn voor persoonsvorming en wereldbrede zaken? Dat het onderwijs van de toekomst er anders uit kan zien? 

 

Dit is jouw kans! 

Op basisschool De Zilvermaan Fazantenkamp gaan we aan de slag met een compleet nieuw onderwijsconcept. Samen met ouders, leerlingen en natuurlijk het team geven wij samen invulling aan hét onderwijs van de toekomst. Wat dit inhoudt? Hoe dit eruit gaat zien? Dat is het mooie: dat gaan we samen vormgeven! 

 

De eerste contouren staan in de steigers. We gaan aan de slag met innovatief onderwijs in een onderbouw- en een bovenbouwgroep aan de hand van 5 pijlers, te weten: 

 1. leerdoelgericht onderwijs
 2. betekenisvol onderwijs 
 3. formatief handelen 
 4. breed aanbod 
 5. inclusief onderwijs 

 

We hebben mooie ambities en hoge verwachtingen. Wij geloven dat deze pijlers maken dat het onderwijs beter aansluit bij de behoeften van onze kinderen. Nu staan we aan de start. De visie is er, met het nieuwe team gaan we hier handen en voeten aan geven. 

 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je meedenken over hoe het onderwijs van de toekomst eruit kan zien en dit komende jaren uit gaan voeren op een gezellige school in het hart van Maarssenbroek? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Wat zoeken wij in jou? 

Deze bijzondere uitdaging vraagt om een bijzonder profiel. Wij zijn op zoek naar: 

 • Iemand die kan samenwerken en denkt in teambelang; We starten met een klein team. Daarom zijn wij op zoek naar een teamplayer die oog heeft voor elkaar en kan handelen in het belang van het team en de school. 
 • Iemand die buiten de kaders durft te denken en denkt in oplossingen; Anders doen vraagt om anders denken. We vragen van onze nieuwe teamleden om te durven dromen en vooral te blijven kijken naar wat de kinderen nodig hebben. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing om onze kinderen de begeleiding te bieden die zij nodig hebben. 
 • Iemand die open staat voor ontwikkeling en leren en fouten durft te maken; In een nieuw proces zullen er dingen fout gaan, dat hoort erbij. Uiteraard hoef je het niet helemaal alleen te doen. Om dit proces goed te begeleiden zorgen we voor veel professionalisering. Wij zoeken iemand die ervan geniet om nieuwe dingen te leren, open staat voor de nieuwste inzichten en deze wel eens uit wil proberen in de groep. 
 • Iemand met een flinke dosis inzet en flexibiliteit; Het neerzetten van een nieuw onderwijsconcept gaat niet vanzelf en zal, zeker in het begin, best wat tijd kosten. 

 

Wat kun jij van ons verwachten? 

Op deze mooie plek in Maarssenbroek hebben wij onze toekomstige teamleden veel moois te bieden. Een kleine greep: 

 • echte inspraak
 • professionalisering en ontwikkeling 
 • leuke ouders en kinderen
 • meedenken over de inrichting van gebouw en ruimte, zowel binnen als buiten 
 • flexibiliteit 

 

Interesse? 

Begint het te kriebelen? Wil jij ook meedenken over en bijdragen aan het onderwijs van de toekomst? Stuur dan jouw sollicitatie uiterlijk 18 september 2022 naar fgoedendorp@vechtstreekenvenen.nl. Gesprekken vinden plaats in week 39.